Despre PRM

În vara anului 1990, Corneliu Vadim Tudor, împreunã cu mentorul sãu spiritual, marele scriitor Eugen Barbu, editeazã primul numãr al revistei „România Mare”. Avînd la bazã ideea de unitate a tuturor provinciilor româneşti, ca suprem Ideal Naţional care a fost, dintotdeauna, liantul gîndirii politice a lui Corneliu Vadim Tudor, aceastã revistã, la numai un an de la apariţia sa, a dus la fondarea Partidului România Mare de cãtre Corneliu Vadim Tudor împreunã cu Eugen Barbu şi profesorul univ. dr. Mircea Muşat, cu generalii Ion Alexandru Munteanu, Theodor Paraschiv şi alţi câţiva patrioţi români îngrijoraţi de soarta ţãrii. Partidul şi-a început efectiv activitatea pe baza deciziei Tribunalului Municipiului Bucureşti nr. 14/1991 şi autorizaţiei de funcţionare din 20 iunie 1991 înregistratã cu numãrul 1/105.
Prima Conducere a Comitetului Director al PRM a fost formatã din Corneliu Vadim Tudor – Preşedinte, Eugen Barbu – prim – vicepreşedinte, prof. univ. Dr. Mircea Muşat, col. Av. (r) Radu Teodoru şi gen. (r) Teodor Paraschiv – vicepreşedinţi. Chiar din primele sãptãmâni de dupã înregistrarea legalã, Partidul România Mare vi-a constituit filiale în toate judeţele, într-un numãr mare de municipii, oraşe şi comune.
Statutul şi programul Partidului România Mare decurg din Doctrina Naţionalã, care devine Doctrina Partidului România Mare. „Doctrina Naţionalã este baza teoreticã şi ideologicã a partidului, fiind expresia sinteticã a existenţei multimilenare a românilor, avându-şi izvoarele atât în religia creştin ortodoxã în care s-a format poporul român cât şi în ideile de libertate, dreptate şi neatârnare ale marilor figuri ale neamului”. Substratul naţionalist al partidului se deduce din „caracteristicile esenţiale ale acţiunii politice a Partidului România Mare ce decurg din dragostea neţãrmuritã faţã de patria şi naţiunea Românã”. Politica Partidului România Mare se vrea a fi de un „Naţionalism Luminat” teoretizat de dascãlul naţional Nicolae Iorga.
La data de 31 iulie 1991 s-au înfiinţat Organizaţia de Femei România Mare şi Organizaţie de Tineret România Mare.
La 11 octombrie 1991, a avut loc prima Conferinţã Naţionalã a Partidului România Mare, la care s-au cristalizat obiectivele pragmatice politico – economice si sociale ale partidului, precum si structurile sale organizatorice.

zid.jpg

Filiala PRM CRAIOVA / DOLJ

În luna mai 1991 un nucleu format din Vasile Cîrjaliu, Dusca Alexandru, Dinca Ion, Traistaru Ion, Sercau Ion, Boghianu Petre si Mîstoc Gheorghe, contribuie la înfiintarea filialei judetene Dolj a Partidului România Mare. Din partea Comitetului Director Bucuresti a raspuns de constituirea nucleului colonel Sandu Ion. În luna iunie s-au adaugat acelui nucleu Pîrvuleasa Dumitru, Dogaru Alexandru, iar mai tîrziu Mihai Dragu si Oana Vasilescu, la organizatia de tineret.
Primul presedinte, Vasile Cîrjaliu, a fost ales pîna în 1995 (alegerile se organizau din an în an).Primul presedinte, Vasile Cîrjaliu, a fost ales pîna în 1995 (alegerile se organizau din an în an).
În 1995, Marian Duta a fost ales presedintele Consiliului Judetean, pîna în 1999. Din 1999, presedintele Consiliului Judetean, a fost ales dl. Victor Odolbasa pînă în decembrie 2005. Din acel moment, preşedintele PRM Dolj a devenit Gheorghe Nedelescu, care a deţinut această funcţie pînă în martie 2008. Funcţia de preşedinte al PRM Dolj a mai fost deţinută de: Constantin Băducă (martie 2008 – iulie 2008), Laurenţiu Căzănescu (iulie 2008 – septembrie 2008), Dilly Şerbănoiu (septembrie 2008 – septembrie 2009). Din septembrie 2009 pînă în prezent, preşedintele Consiliului Judeţean al PRM Dolj este Traian Jianu.
Primul presedinte la organizatia municipala a fost Marian Duta, din anul 1993 pîna în anul 1995, cînd a fost ales Victor Odolbasa. La Consiliul Municipal, în 1999 a fost aleasa presedinta, d-na Lidia Stuparu. Din octombrie 2002 pîna în aprilie 2003, dl. Gheorghe Nedelescu a asigurat interimatul functiei de presedinte al Filialei Municipale. La Conferinta Municipala din aprilie 2003, dl. Gheorghe Nedelescu, a fost ales presedinte al Filialei Municipale. La Conferinta Municipala din septembrie 2005, dl. Laurentiu Cazanescu, a fost ales presedinte al Filialei Municipale. Funcţia de preşedinte al PRM Craiova a mai fost deţinută de: Gheorghe Pomană (2006 – aprilie 2008), Ilie Murăriţa (aprilie 2008 – august 2008), Iulică Vădăstreanu (august 2008 – noiembrie 2008), Daniela Pîrciu (noiembrie 2008 – ianuarie 2010). Din ianuarie 2010 pînă în prezent, preşedintele PRM Craiova este Ion Dăbuleanu.
Reclame